Βιογραφικό


 Βάλια Ζέρβα- Ψυχολόγος
Υπεύθυνη Κέντρου Special Skills


 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Το έτος 1999 αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι κάτοχος διπλώματος Master στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση- Παν. Λευκωσίας και Παν. Πατρών

Κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Ψυχολόγου : 19164/99, Νομαρχία Αθηνών.

Επιμόρφωση:

1999-2000: "Διεξαγωγή προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού", Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ISON Psychometrica.
Ετήσιο Σεμινάριο  στην Ομαδικής  Ανάλυτική Ψυχοθεραπεία, Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης,Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο .
 Σεμινάριο "Ψυχοθεραπευτικές τεχνικές και παρεμβάσεις",  McGill University, Canada
2000-2002: Εκπαίδευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT),με εφαρμογές σε παιδιά και σε ενήλικες. Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς .
2007-2008: Εκπαίδευση σε θέματα προαγωγής της ψυχικής υγείας και ανάπτυξης ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων. Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών.
2014-2015: Πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης Παιδοψυχιατρικού τμήματος, Γ.Ν.Παίδων.

*Πιστοποιημένη Εξεταστής  ΑθηνάΤεστ  (τεστ ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών)

*Πιστοποιημένη Εξεταστής  WISC-V  (Kλίμακα Νοημοσύνης για παιδιά)

Επαγγελματική Εμπειρία

Εργάστηκε στον τομέα της Κλινικής Ψυχολογίας με ενήλικες  σε ιδιωτική Νευρολογική και Ψυχιατρική κλινική στο Π.Ηράκλειο και στον Ψυχιατρικό Ξενώνα Αποκατάστασης Κ.Πατησίων του ΨΝΑ καθώς και στην υποστήριξη χρονίως πασχόντων και ατόμων με αναπηρίες σε ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, στο Χαϊδάρι, για πέντε έτη.

Η εμπειρία της με τα παιδιά περιλαμβάνει συνεργασία με παιδικούς σταθμούςεκπαίδευση παιδιών με αυτισμό κατ'οίκον εφαρμόζοντας στοιχεία και μεθόδους από την Ανάλυση Συμπεριφοράς, Playtherapy, Eκπαίδευση με καθοδήγηση και ενίσχυση,Ψυχο-εκπαίδευση και Συμβουλευτική Γονέων και σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ. Για πέντε χρόνια εργάστηκε σε ιδιωτικό Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αθήνα, στην αξιολόγηση ,θεραπευτικό σχεδιασμό και εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων σε παιδιά με αναπτυξιακά προβλήματα και μαθησιακές δυσκολίες.

Το 2015 ξεκίνησε τη λειτουργία του Κέντρου Ανάπτυξης Ειδικών Δεξιοτήτων - Special Skills ,όπου συντονίζει ομάδα  ειδικών θεραπευτών  άλλων επιστημονικών ειδικοτήτων.

Από to 2019 έως το 2021 συμμετείχε ως επιστημονική συνεργάτης στην Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής ,στη Β'Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων "Π&Α Κυριακού".