Ψυχοθεραπεία ενηλίκων - Συμβουλευτική Γονέων

        Η  Ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία ανάλυσης εσωτερικών προβλημάτων, που επηρεάζουν τη σκέψη και το συναίσθημά μας, αλλά και ρύθμισης της συμπεριφοράς, όταν θεωρείται ακατάλληλη από εμάς τους ίδιους ή τους οικείους μας. Πολλές φορές έχει έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ώστε να μάθει κάποιος να χειρίζεται καλύτερα κάποιες καταστάσεις, όπως το στρες, τον θυμό,τις σχέσεις του με τους άλλους  και  τις προκλήσεις της καθημερινότητας.         Όλοι μας χρειαζόμαστε υποστήριξη , όταν περνάμε μια δύσκολη φάση στη ζωή μας. Στην εποχή μας, είμαστε αντιμέτωποι με ολοένα και περισσότερες ευθύνες, όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες στις σχέσεις, στην ανατροφή των παιδιών, στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον,ωστε η προσπάθεια για προσωπική ανάπτυξη και η φροντίδα για την ψυχική και σωματική μας υγεία να παραγκωνίζεται.Ο Ψυχολόγος είναι ο ειδικός που διαθέτει την κατάλληλη εκπαίδευση και τις δεξιότητες για να μας ακούσει με ουδετερότητα  και εχεμύθεια να κατανοήσει και να μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε τη φύση των δυσκολιών μας.  


        Έχουμε μία ώρα στη διάθεσή μας , σε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον να εκφράσουμε τις σκέψεις και τις ανησυχίες μας. Μία ώρα που είναι αφιερωμένη μόνο σ'εμάς.


        Η Συμβουλευτική Γονέων  είναι απαραίτητη όταν το παιδί μας αντιμετωπίζει δυσκολίες ή όταν εμείς δεν γνωρίζουμε πώς να χειριστούμε κάποια ζητήματα της ανατροφής του. Η παρουσία και των δύο γονιών είναι απαραίτητη για να συζητήσουν με την Ψυχολόγο ή την Παιδοψυχίατρο του κέντρου κάθε κατάσταση που τους δυσκολεύει.